Belépés
Egzotikus gyümölcsfalatok
... díszítéshez:
citromfűlevelek



ELKÉSZÍTÉS

A narancs héját hosszú, vékony szeletekre vágjuk, és durvára daraboljuk. A levét és a citrom levét kinyomjuk, a narancshéjjal, a rummal, a cukorsziruppal, a mazsolával és a fahéjjal felforraljuk. A tűzről levéve, lefedve 5 percig állni hagyjuk, majd a fahéjat kidobjuk belőle. A narancsokat meghámozzuk, ...
Kávés fatörzs
... krémhez a tojássárgákat a cukorral gőz fölött habosra, fehéredésig keverjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és a kávéaromát, végül kihűtjük. A kihűlt tésztát kiterítjük, és a rumos sziruppal mindenhol jól átitatjuk. A kávés krém háromnegyedével megkenjük, szorosan felcsavarjuk. A két szélét levágjuk, és a süteményt 1 órára hűtőbe tesszük. A maradék krémmel a külsejét beke...
Rumos meggyes-csokis fatörzs
... cukorral felforralunk. Levesszük a tűzről, beleöntjük a pálinkát, és kihűtjük. 8 szem meggyet félreteszünk, a többit kettévágjuk. A tésztát kibontjuk, zsírpapírra tesszük, és a pálinkás sziruppal meglocsoljuk. A tejet felforraljuk, és kevergetve, apránként hozzáadunk 18 dkg reszelt csokoládét meg a puha vajat. Újra felforraljuk, és tovább kevergetve hozzáadjuk a maradék csokoládét...
Karácsonyi édességek
... percig süssük, amíg aranysárga nem lesz.
Utána a süteményeket tegyük tésztarácsra és hagyjuk jól kihűlni.
A bevonathoz keverjük ki a porcukrot a citromlével, a rummal vagy a málnasziruppal jó sűrűre. Utána kenjük be vele a tésztácskákat, és hagyjuk, hogy a bevonat kissé megszáradjon. Ezt követően tetszés szerint díszíthetjük apró színes, cukor gyöngyökkel, durva kristály...
mai recept
... hagyom állni egy kicsit.

A nagyobb májakat félbevágom, majd megforrósított vajon megpirítom. Liszttel meghintem, kicsit tovább sütöm, majd tejszínnel felöntöm. A szilvát 1-2 dl sziruppal (főzőlével) együtt hozzáadom (én néha több levet adok hozzá, hogy sok legyen a szósz), majd felforralom. Lehet sózni, borsozni egy kicsit, függően attól, ki mennyire szereti édesen....
Gyors puncsos mignon
... a gyors szirup: összekeverjük a leszűrt rumot és a narancslevet, majd megkóstoljuk, és ízlés szerint kiegészíthetjük még egy kevés rummal, hogy a végeredmény még mámorítóbb legyen. A sziruppal meglocsoljuk a megszurkált mini muffinokat, és félretesszük őket, amíg ki nem hűlnek. Ez hamar megy, mert apró termetű sütikről van szó.

A mázhoz a tojásfehérjéből habot verünk, a...
Gyors puncsos mignon
... a gyors szirup: összekeverjük a leszűrt rumot és a narancslevet, majd megkóstoljuk, és ízlés szerint kiegészíthetjük még egy kevés rummal, hogy a végeredmény még mámorítóbb legyen. A sziruppal meglocsoljuk a megszurkált mini muffinokat, és félretesszük őket, amíg ki nem hűlnek. Ez hamar megy, mert apró termetű sütikről van szó.

A mázhoz a tojásfehérjéből habot verünk, a...
Kávés fatörzs
... krémhez a tojássárgákat a cukorral gőz fölött habosra, fehéredésig keverjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és a kávéaromát, végül kihűtjük. A kihűlt tésztát kiterítjük, és a rumos sziruppal mindenhol jól átitatjuk. A kávés krém háromnegyedével megkenjük, szorosan felcsavarjuk. A két szélét levágjuk, és a süteményt 1 órára hűtőbe tesszük. A maradék krémmel a külsejét beke...
Puncsgolyók
... bevonathoz.

A cukorból és 1 dl vízből főzz sűrű szirupot. A piskótát daráld le, a mazsolát áztasd be a rumba. Keverd össze a piskótamorzsát a rumos mazsolával, a málnaszörppel és a kihűlt sziruppal. Hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek, közben a puha vajat keverd el a dióval és a kakaóval, és morzsold össze a masszával. Formázz golyókat belőle, és hempergesd meg csoki...
sütigyűjtemény
... keverjük. A tejet a mézzel a masszába adagoljuk, végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Papírral bélelt tepsibe töltjük, elsimítjuk és 160* C-on tűpróbáig sütjük. Sütés után sziruppal leöntjük. A krémhez a lisztet és a tejet összeforraljuk, belekeverjük a kókuszt és a porcukrot. Teljesen kihűtjük, és a margarinhoz keverjük. A tésztára kenjük, kókusszal és kakaóval meghi...
Mi legyen a desszert?
... ek.citrilé-1-1 pohár fehér száraz
bor,félédes pezsgő
A cukit 5 ek.vízben felolvasztom, majd 5 percig olvasztom. Az így kapott szirupot lehűtöm....
Tiramisu receptek
... a Mascarpone-t.
A tejszínt keményre verd fel, ezt a kemény habot keverd hozzá a krémhez. A szedret vedd ki a szirupból. A babapiskóta felét helyezd el a tál alján, öntözd meg a sziruppal, a krém felét kend a tetejére, erre tedd rá a szeder felét, majd megint babapiskóta jön, amit a sziruppal megitattál, majd a maradék szeder és a tetejére a maradék krémet kend rá.
A man...
Sok-sok recept amit e-mailben kaptam
... 30 dkg Rama margarint kikeverünk 30 dkg porcukorral jó habosra, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és jól összedolgozzuk. A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba mártogatott babapiskótát, újra krém, és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokolád...
Édességek, desszertek
... gépből, s keverd hozzá a lereszelt almát is. Végül e tésztából a szokásos módon süss palacsintákat. (A megtöltött és felgöngyölt palacsintákat, hintsd meg porcukorral és öntsd le juharsziruppal.)

Kapros túróslepény

Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
6 tojás
tejföl
1 és 1/4 liter tehéntúró
kapor


30 dkg ...
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
Nemzetek karácsonyi finomságai
... liszt, a citrom-, és narancshéj, valamint kevés alkohol felhasználásával készült tésztát nudliként forró olajban kisütik, majd leöntik egy narancsból, citromból, cukorból és mézből készült sziruppal. A végén kandírozott gyümölcsökkel is megszórják.
Az egyéb karácsonyi olasz csemegékhez tartozik a pan papato, ami egy zsemle formájú, dióból, mandulából, mogyoróból és mézből ké...
Malakoff torta meggy-gyel
... fölforraljuk.

Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját és oldalát folpackkal burkoljuk. Az alját babapiskótával kirakjuk úgy, hogy néhányat kettétörünk, így mindenhová jut belőle. Először a sziruppal, majd a kikevert lekvárral megkenjük. Ezután a krém egyharmadával egyenletesen megkenjük. Erre még két réteget építünk ugyanígy. Hűtőszekrényben egy éjszakán keresztül dermesztj...
Étel -süti-ital recept
... 30 dkg Rama margarint kikeverünk 30 dkg porcukorral jó habosra, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és jól összedolgozzuk. A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba mártogatott babapiskótát, újra krém, és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokolád...
Étel -süti-ital recept
... bevonathoz
Elkészítés: A cukorból és 1 dl vízből főzz sűrű szirupot.
A piskótát daráld le, a mazsolát áztasd be a rumba. Keverd össze a piskótamorzsát a rumos mazsolával, a málnaszörppel és a kihűlt sziruppal. Hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek, közben a puha vajat keverd el a dióval és a kakaóval, és morzsold össze a masszával.
Formázz golyókat belőle, és hempe...
Sütemények
... sziruppá főzzük, majd belekeverjük a margarint. Szárazon összekeverünk 3 csomag (36 dkg) turista tejport,5 dkg kakaót és 3 csomag 12 dkg-os puffasztott rizst, majd gyorsan összekeverjük a sziruppal. Melegen kivajazott tepsibe öntjük, ha kihűlt szeletelhetjük.


RÓZSI SZELET

Hozzávalók: 42 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 20 dkg margarin, 15 dkg porcuk...
1 2 3 4 5 
Címkék: RÓZSI SZELET, narancs héját, citrom levét, fahéjjal felforraljuk, tűzről levéve, fahéjat kidobjuk, narancsokat meghámozzuk, kihűlt tésztát, rumos sziruppal, kávés krém, maradék krémmel, külsejét beke, többit kettévágjuk, tésztát kibontjuk, pálinkás sziruppal, tejet felforraljuk, puha vajat, maradék csokoládét, süteményeket tegyük, bevonathoz keverjük, rummal vagy, bevonat kissé, nagyobb májakat, gyors szirup, leszűrt rumot, kevés rummal, sziruppal meglocsoljuk, megszurkált mini, tojásfehérjéből habot, piskótát daráld, mazsolát áztasd, rumos mazsolával, kihűlt sziruppal, ízek összeérjenek, masszába adagoljuk, sütőporral elkevert, tejet összeforraljuk, margarinhoz keverjük, tésztára kenjük, tejszínt keményre, kemény habot, szedret vedd, babapiskóta felét, krém felét, szeder felét, sziruppal megitattál, maradék szeder, maradék krémet, kihűlt pudingot, kihűlt diós, kávéba mártogatott, rummal meglocsolt, lereszelt almát, szokásos módon, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb,
© 2013 TVN.HU Kft.